Kinderwens

Speel je met het idee om zwanger te worden, dan kan osteopathie helpen bij het voorbereiden van je lichaam.  Dit zorgt ervoor dat de conceptie in de beste omstandigheden kan gebeuren en verlaagt ook de kans op klachten tijdens de zwangerschap.

Probeer je al enige tijd om zwanger te worden, maar blijft een zwangerschap uit, dan kan je ook terecht bij praktijk De Rode Maan.

Spanningen of blokkades in het lichaam zijn mogelijks de oorzaak van een uitblijvende zwangerschap.  Tijdens de behandeling wordt specifiek aandacht geschonken aan de structuren die een invloed hebben op het hormonaal systeem en de voortplantingsorganen.  De focus ligt op voeling met je eigen lichaam.

Je kan lichaam en geest onmogelijk apart van elkaar bekijken.  Ook emotionele factoren spelen vaak een belangrijke rol bij zwangerschapsproblemen: dit kunnen opvattingen zijn rond zwangerschap & geboorte, seksualiteit, ervaringen uit de kindertijd, je eigen geboorte tot zelfs je eigen conceptie...

We leven tevens in een tijd waar er een hoge druk gelegd wordt op mensen.  Stress en emotionele druk hebben ongetwijfeld een negatieve invloed op het functioneren van het lichaam en dus ook op je vruchtbaarheid.  Osteopathie kan je helpen om je zowel fysiek, emotioneel als mentaal beter in balans te voelen en dus je vruchtbaarheid te optimaliseren.

Begeleiding bij De Rode Maan kan ook absoluut een meerwaarde bieden wanneer je al in behandeling bent bij een arts. Een evenwichtig en goed functionerend lichaam bevordert immers de innesteling van het embryo en garandeert de beste start voor een zwangerschap.

 

TARIEF

Osteopathie 70€

 

Bekkentherapie: Integral Pelvic Therapy® kan ook ondersteuning bieden bij kinderwens.  Meer info.