Even voorstellen...

In 1982 werd ik thuis geboren ... Dit was al meteen de eerste stap in de filosofie waarmee ik ben opgegroeid.  Mijn beide ouders gingen op een natuurlijke manier om met gezondheid.

Ik besefte dus al op jonge leeftijd dat lichaam en geest één geheel vormen, dat het ene het andere beïnvloedt en dat bepaalde symptomen dieperliggende oorzaken hebben.

Mijn studies ben ik gestart in communicatie, maar al gauw besefte ik dat mijn roeping elders lag: enkele jaren later werd ik vroedvrouw, met een hart voor natuurlijke geboorte.  Mijn drang naar persoonlijke groei leidde me naar de wondere wereld van de osteopathie.  Hier vond ik antwoorden op verschillende vragen, waar ik tijdens mijn loopbaan als vroedvrouw mee geconfronteerd werd.

Osteopathie werd mijn basis, een kapstok waaraan ik al mijn verdere kennis en ervaringen kon ophangen.  Vandaaruit groeide ik verder.  Het volgen van mijn eigen weg resulteerde in het ontstaan van praktijk De Rode Maan in 2012.  Deze praktijk verenigt mijn twee passies.  Enerzijds mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, hoe het functioneert, fysiek, emotioneel, mentaal...  Met een hart voor het ondersteunen van vrouwen.  Anderzijds mijn interesse voor nieuw leven, het natuurlijk proces van conceptie, zwangerschap en geboorte, de oerkracht die hiervan uitgaat...

In 2011 en 2015 heb ik zelf deze oerkracht mogen ervaren met de geboortes van mijn 2 dochters.  Mijn eerste dochter Janne, een vlotte thuisbevalling.  Mijn tweede dochter Tille, een natuurlijke vlotte stuitbevalling, weliswaar poliklinisch in het ziekenhuis.  Tijdens de kraamperiode van Tille was de roze wolk ver zoek.  Een ervaring die me sterker, wijzer, rijker heeft gemaakt en nu als een meerwaarde voelt in het begeleiden van moeders in mijn praktijk.

Praktijk De Rode Maan reflecteert wie ik ben: rust, eenvoud, eerlijk & puur, gevoelig, natuurlijk & gezond, met beide voeten op de grond.  Ik hoop dat deze plek een antwoord mag bieden op jouw klachten &  innerlijke rust mag brengen...  In mijn praktijk krijg je ruimte om te laten zijn wat is, hoe het ècht is, zonder schuld of schaamte.  Er is geen taboe.

'Alleen dat wat er mag zijn zoals het ècht is, kan geheeld worden'

'Het lichaam vertelt wat woorden niet kunnen zeggen'

Betekenis Rode Maan

De naam van de praktijk heb ik zeker niet toevallig gekozen.  De Rode Maan is een natuurlijk verschijnsel. Tijdens een totale maansverduistering staat de aarde tussen de zon en de maan, er valt dus een schaduw van de aarde op de maan. Het zonlicht wordt door de atmosfeer van de aarde afgebogen en geeft de maan een zachte rode gloed.

De betekenis van een maansverduistering is dat de schaduwen in jezelf nu belicht worden. Je kan deze schaduwzijde integreren en opnieuw balans vinden, waardoor je een transformatie kunt doorlopen. Daarbij staat de volle maan voor het loslaten van het oude, wat je niet meer nodig hebt, zodat je een nieuwe start kan maken. Dit alles wordt bekrachtigd doordat je tijdens een maansverduistering een soort 'micro-maand- energie' ervaart. De energie die je anders in 28 dagen ervaart, voel je nu in één uur.

Ook de Maya's hadden een band met de Rode Maan. De Tzolkin is een kalender die bestaat uit 20 zegels. De Rode Maan- zegel staat voor het gevoelsbewustzijn dat je de 'zelf-herinnering' brengt. Wie ben je in essentie ècht? De Rode Maan heeft voor de Maya's ook invloed op de getijden en de cycli van vruchtbaarheid en groei. De kracht van De Rode Maan ligt in de levensstroom, fijngevoeligheid, aanvoelen wat zuiver is, wat klopt of niet, ...