Osteopathie voor vrouwen

'Kracht in zachtheid'

Ik ben ervan overtuigd dat de kracht van osteopathie in zachtheid ligt.  Ik maak gebruik van zachte osteopathische technieken en behandelmethodes zoals cranio-sacrale, biodynamics, Energetische Structurele Balans (ESB),  viscerale technieken, soft tissue, fasciatherapie, Integral Pelvic Therapy, kinesiologie, embodiment, …  Door echt contact te maken en te luisteren naar het lichaam, worden onnodige spanningen, blokkades, trauma's, ...  gemakkelijker  losgelaten.

Osteopathie is een holistische geneeswijze

De mens wordt als één geheel beschouwd: lichaam èn geest beïnvloeden elkaar voortdurend.  Ook de verschillende structuren in het lichaam zijn verbonden en hebben een invloed op elkaar: botten, spieren, vliezen, zenuwen, organen, bloedvaten,  ...  Een blokkade (of bewegingsbeperking) in je lichaam kan dus veroorzaakt worden door een onevenwicht elders in je lichaam, door emotionele factoren of de levensstijl.

 

Behandeling

Een eerste consult start met een intakegesprek.  Hierdoor krijg ik een beter beeld van je klacht en de mogelijke oorzaak.  Er bestaat geen standaard behandeling, elke behandeling wordt afgestemd op jouw klachten, jouw noden.  Het aantal behandelingen die nodig zijn, wordt bepaald door de ernst en de duur van je klacht.

Het is mogelijk dat de klachten na een behandeling een dag of twee kunnen verergeren.  Door het vrijmaken van blokkades, moet het lichaam weer een nieuw evenwicht vinden en de vrijgekomen afvalstoffen verwerken.  Vandaar het belang om na een behandeling voldoende water te drinken (hierdoor kan het lichaam deze afvalstoffen gemakkelijker elimineren) en geen zware fysieke inspanningen te verrichten binnen de eerste 24u.

Waarbij kan osteopathie helpen?

Het is onmogelijk om een volledige lijst te maken.  Mocht je vragen hebben over een bepaalde klacht die niet vermeld is, mag je altijd vrijblijvend contact opnemen.

 • Hoofd: hoofdpijn/migraine, duizeligheid, gezichtsproblemen, oorsuizen, sinusitis, kaakproblemen, …
 • Rug: rugpijn, nek-schouderproblemen, hernia, lumbalgie, whiplash, algemene bewegingsbeperking thv rug,  …
 • Ledematen: tintelende handen/voeten, uitstralingspijnen, slapende benen, problemen thv gewrichten…
 • Bekken: bekkenpijn, ischialgie, pijn thv staartbeen, …
 • Verteringsproblemen: zure oprispingen, problemen thv maag en darmen, problemen met stoelgang, voedingsintoleranties, …
 • Immuniteitsproblemen: lage weerstand, chronische ontstekingen, allergieën, astma, eczeem, ...
 • Mentale en emotionele klachten:
  Vitaliteit: chronische vermoeidheid, futloosheid, concentratieproblemen, stress, …
  Emotioneel, mentaal onevenwicht: stress, niet goed in je vel voelen, weinig energie, futloos, traumatische ervaringen, depressief, moodswings, burn-out, bore-out, ...
 • Preventief
  Osteopathie werkt zeker ook preventief.  Een goed uitgebalanceerd lichaam, vrij van spanning & blokkades, zal minder snel klachten ervaren.   Zorg goed voor jezelf!