Kinderwens

Speel je met het idee om zwanger te worden, dan kan osteopathie helpen bij het voorbereiden van je lichaam.  Dit zorgt ervoor dat de conceptie in de beste omstandigheden kan gebeuren en verlaagt ook de kans op klachten tijdens de zwangerschap.

Probeer je al enige tijd om zwanger te worden, maar blijft een zwangerschap uit, dan kan je ook terecht bij praktijk De Rode Maan.

Spanningen of blokkades in het lichaam zijn mogelijks de oorzaak van een uitblijvende zwangerschap.  Tijdens de behandeling wordt specifiek aandacht geschonken aan de structuren die een invloed hebben op het hormonaal systeem en de voortplantingsorganen.  De focus ligt op voeling met je eigen lichaam.

Je kan lichaam en geest onmogelijk apart van elkaar bekijken.  Ook emotionele factoren spelen vaak een belangrijke rol bij: dit kunnen opvattingen zijn rond zwangerschap & geboorte, seksualiteit, ervaringen uit de kindertijd, je eigen geboorte tot zelfs je eigen conceptie..

We leven tevens in een tijd waar er een hoge druk gelegd wordt op mensen.  Stress en emotionele druk hebben ongetwijfeld een negatieve invloed op het functioneren van het lichaam en dus ook op je vruchtbaarheid.  Osteopathie kan je helpen om je zowel fysiek, emotioneel als mentaal beter in balans te voelen en dus je vruchtbaarheid te optimaliseren.

Begeleiding bij De Rode Maan kan ook absoluut een meerwaarde bieden wanneer je al in behandeling bent bij een arts. Een evenwichtig en goed functionerend lichaam bevordert immers de innesteling van het embryo en garandeert de beste start voor een zwangerschap.

Bekkentherapie: Integral Pelvic Therapy® kan ook nuttig zijn bij kinderwens.  Meer info.

 

Zwangerschap

Een zwangerschap brengt heel wat lichamelijke en emotionele veranderingen teweeg.  Vele klachten worden als normaal beschouwd, “het hoort erbij”.  Maar dit hoeft niet!

 

Ideaal start osteopathie al VOOR je zwangerschap om je lichaam in optimaal evenwicht te brengen en voor te bereiden op een zwangerschap.  Dit verlaagt de kans op klachten tijdens de zwangerschap.  Tijdens je zwangerschap kan je vanaf 12 weken terecht voor een behandeling.  Ook na de bevalling is osteopathie aangewezen als ondersteuning in het ontzwangeringsproces.

Voordelen van osteopathie bij zwangerschap

  • zachte en veilige behandeling
  • herstel van lichamelijk evenwicht
  • positieve invloed op mentaal/emotioneel vlak: meer zelfvertrouwen, minder angstgevoelens, meer voeling en contact met jezelf en met je baby in je buik
  • minder spanningen in buik- en bekkengebied geeft je baby de nodige ruimte, wat een positief effect heeft op zijn ontwikkeling
  • vlottere bevalling

Typische zwangerschapsklachten

Rug- en bekkenklachten, bekkeninstabiliteit, oververmoeidheid, misselijkheid, zure oprispingen,  hoofdpijn, zware en vermoeide benen, tintelende handen, vocht ter hoogte van handen en voeten, constipatie, incontinentie, stress, angst, onzekerheid, ...

Overtijd gaan

Blokkades en spanningen verhinderen dat het lichaam optimaal kan functioneren, waardoor weeën uitblijven.  Het lichaam moet er echter echt wel klaar voor zijn, osteopathie kan niets forceren.  Soms kunnen ook emotionele factoren (angst, onzekerheid, eigen geboortetrauma) een rol spelen bij overtijd gaan.

Stuitligging

Wanneer een baby in stuit ligt, zonder dat hiervoor een medisch structurele reden is, kan een behandeling zinvol zijn.  Door spanningen en blokkades weg te nemen, wordt er ruimte gecreëerd en kan de baby gemakkelijker draaien.

Bekkentherapie: Integral Pelvic Therapy® kan ook nuttig zijn tijdens de zwangerschap.  Meer weten

Postnataal

Tijdens een bevalling is het lichaam onderhevig aan allerlei krachten, waardoor er mogelijks problemen kunnen ontstaan.  Na de bevalling moet er opnieuw evenwicht gezocht worden in het “ontzwangeringsproces”, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal.  Een osteopathische behandeling na een bevalling kan dit proces te ondersteunen en mogelijke problemen t.g.v. de bevalling te herstellen.

Mogelijke klachten na de bevalling:
letsels aan staartbeen, bekken- en rugproblemen, incontinentie, herstel na keizersnede, problemen met borstvoeding, angstgevoelens, postnatale depressie, onzekerheden (doe ik het wel goed, ben ik wel een goede mama?), pijn t.h.v litteken scheur/knip/keizersnede, traumatische bevalling, bekkenbodemklachten, …

Bekkentherapie: Integral Pelvic Therapy® kan ook nuttig zijn bij postnatale klachten.  Meer info.

 

Duo-behandeling

De band tussen moeder en kind is enorm sterk.  Dit start al vanaf de conceptie, loopt doorheen de zwangerschap tot ruim voorbij de kraamtijd.   Een baby wordt sterk beïnvloed door de gevoelens en de beleving van de moeder: hoe ze in het leven staat, hoe ze de conceptie, zwangerschap, bevalling en kraamperiode beleeft.
Daarom is een duo-behandeling uitermate heilzaam!  Hierbij worden zowel de baby als de moeder behandeld.  Wanneer de moeder zich goed voelt, heeft dit ook een gunstig effect op de baby.  Voor een duo-behandeling geldt ook een voordelig tarief tot 6 maanden na de bevalling.

 

TARIEVEN

Osteopathie 70€ (1u)

Duo moeder-baby 135 € (2u)