Gynaecologie- urogenitale osteopathie

Osteopathische behandelingen bij vrouwen vragen een specifieke zorg.  Het vrouwenlichaam volgt een menstruele cyclus en is daardoor onderhevig aan een voortdurend veranderde hormoonbalans.  Dit heeft niet alleen een invloed op het lichaam, maar ook op het gevoel, de emoties, het energiegehalte.

Gynaecologische problemen uiten zich vaak in andere klachten.  De bekkenorganen hebben een nauwe relatie met de wervelkolom, vandaar dat gynaecologische problemen vaak gepaard gaan met rugklachten, voornamelijk in de onderrug.  Ook hoofdpijn, je slecht in je vel voelen, stemmingswisselingen, weinig energie hebben, ...  zijn klachten die in verband kunnen staan met gynaecologische of hormonale problemen.

 

 

Het kan nuttig zijn om inwendig te behandelen.  Om de eenvoudige reden dat inwendige technieken bij bepaalde klachten doeltreffender zijn.  Via uitwendige technieken kan vaak niet alles behandeld worden en blijven klachten onopgelost.  De behandeling via een vaginaal toucher (voor blaas, baarmoeder, eierstokken, bekkenbodemspieren, ... ) of een anaal toucher (voor bvb staartbeen), wordt pas uitgevoerd nadat alle contra-indicaties hiervoor uitgesloten zijn en mét geïnformeerde toestemming van de patiënt.
Deze behandeling gebeurt op een zachte manier.  

Urogenitale osteopathie kan nuttig zijn bij gynaecologische klachten en fertiliteitsproblemen, maar ook bij problemen t.h.v. het staartbeen, het bekken en de bekkenbodem.

 

Mogelijke klachten: Premenstrueel Syndroom (PMS), pijnlijke maandstonden, verstoring van de menstruele cyclus, pijn bij het vrijen, pre-menopauze, incontinentie, bekkenbodemproblemen, fertiliteitsproblemen, terugkerende infecties (blaasontsteking, schimmelinfecties), chronische klachten in klein bekken en onderbuik, littekenweefsel en verklevingen, pijn t.h.v. het bekken of het staartbeen, stemmingswisselingen, weinig energie hebben, je slecht in je vel voelen, ...

Bekkentherapie: Integral Pelvic Therapy® kan ook nuttig zijn bovenstaande klachten.  Meer info.

TARIEF

Urogenitale osteopathie 80€ (1u)